Bøger

bog, Annette Hoff-Jessen
Forside til bogen SELVPORTRÆT

Bogen er på 125 sider
Format 148×210 mm.
Illustreret med fotos og forfatterens malerier 
Pris: 185 kr.

Biografi:
Annette Hoff-Jessen (1949)
Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1971-75.

Boganmeldelse

S E L V P O R T R Æ T

  ”Jeg skriver for at huske, men også for at glemme”

Annette Hoff-Jessen er anerkendt kunstner og én af vor tids stærke kvindelige kunstneriske stemmer. Hun har gennem det meste af sit liv arbejdet med kunsten. Hun er uddannet på Kunstakademiet i København og debuterede i 1973 på gruppeudstillingen i Den Frie’s Udstillingsbygning i København. Hun er repræsenteret på flere danske kunstmuseer og har haft adskillige separat – og gruppeudstillinger både herhjemme og i udlandet. I 1990 flyttede hun med sin mand, Kunstneren Uffe Stadil Christoffersen, til det sydfranske, hvor de boede og arbejdede med kunsten i 28 år, indtil de i 2018 valgte, at flytte hjem til Danmark og bosætte sig på Kaiser-borgen i det naturskønne Mols Bjerge.  

I sin bog ”Selvportræt” fortæller Annette om en række skelsættende begivenheder som har været med til at forme hende som kunstner, men i høj også som det menneske hun er – et levende og på mange måder et overraskende menneske. Man får en stærk introduktion til mennesket Annette Hoff-Jessen, hendes tanker og fornemmelser for livet og alle de mange udfordringer, hun har håndteret og været nødt til at forholde sig til undervejs. 

Vi følger Annette på hendes livsvej og får et unikt indblik i hendes tanker i hvert af hendes livsafsnit. Fra en lille pige med eventyrsind, en barnlig forestilling og nysgerrighed til en stærk selvstændig kvinde, der fandt sit ståsted og meningen med det hele – midt i det hele.

”En fredelig følelse af evighed indeni mig”

Alle omvejene i Annette Hoff-Jessens liv har været en modningsproces, en læring og en nødvendighed for at åbne op og møde livet med et åbent sind og hjerte. Et hjerte der har rummet det hele og tanker der i perioder har fløjet hvileløst omkring uden helt at lande et sikkert sted.

Bogen er en unik personlig fortælling om en kunstner, der opmærksomt og sansende er til stede i livet, og en kvinde der står stærkt i sig selv. Hendes fortælling er som et inspirationsrum – en fortælling om, at finde hjem i sig selv, en livslang bevægelse, en længsel, en søgen, en forandring, en ro og et perfekt landingssted, hvor alt er som det skal være – lige her.

Annettes måde at skrive på er meget fængende og man får nogle stærke tidsbilleder. Hun fortæller meget levende og detaljeret, så man føler at man har oplevet det hele sammen med hende – om det at finde hjem i sig selv, om at slå rod og hive sig selv og sit liv op med rode, svæve frit i vinden for igen at lande og slå rod – denne gang dybere og mere trygt.

”Maleriet får mig til at føle mig mere hel”

Bogen er fyldt med private fotografier og smukke nyere stærke værker, hvor det tydeligt fornemmes, at hvert værk indeholder en dybere mening og har en stor betydning for hende. Jeg har i en del år fulgt Annettes kunstneriske virke og har altid beundret hendes kunstneriske talent, for mig er der dog ingen tvivl om, at hun i sit udtryk står stærkere i dag end hun nogensinde før har gjort det. Der er sket en åbenlys positiv forvandling. Fra hendes velkendte motiver med maskerne til en blottelse og en åbenbaring, hvor smukke kvindeansigter nu træder frem i skøn forening med naturen, som altid har været en stor inspiration for hende.   

I bogen ”Selvportræt” får vi et unikt indblik i en smuk kvindes følsomme tankegang og oplever hende som den formidable kunstner hun er med en spændende tilgang til kunsten, stregerne og skabertrangen. Hendes rejse ud i livet er betagende og inspirerende og er drevet af en sjælden inderlighed og en stærk forvandlingskraft.

Jeg kan kun varmt anbefale Annette Hoff-Jessens bog ”Selvportræt”, som kan læses flere gange, for den indeholder mange nuancer og for hver side der vendes er der nye oplevelser og tanker til eftertanke.

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Tekstforfatter, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Formand og TV Programvært på Kultur-Kanalen.

.

Uddrag af teksten.


“Jeg hører til de store årgange, den generation som er
født et par år efter krigen, dengang da verden skulle generobres, og genbefolkes.
Vi var unge i tresserne og halvfjerserne, og vi troede at vi kunne ændre verden, og gøre den bedre.
Vi var provokatører og samfundskritikere.
Vi var kunstnere.
Vi var hippier og blomsterbørn.
Vi troede på kunsten og livet.
Vi troede at verden kunne ændres ved hjælp af indsigt og kærlighed.
En revolution, hvis det blev nødvendigt.
Mest af alt troede vi på at freden, friheden og kærligheden ville sejre, hvis bare vi førte vores drømme ud i livet.
Vi rejste verden rundt på bare fødder og med håret ned ad nakken.
Vi sang og dansede på gaden.
Vi var temmelig naive.”

.

.

Tidligere bøger.

Bog, Annette Hoff-Jessen
Bogen ansigtets spejl

Et lille uddrag af teksten, skrevet af Ole Lindboe:

Ansigtet er på mere end én måde sjælens spejl. Det nøgne ansigt, hvor alt kan aflæses og hvor den mindste trækning viser følelsernes fineste udsving. Og dog er ansigtet en maske der kan skjule alverdens følelser.Ansigtet et et landskab. Dets udstrækning er større end man ser.
det kan skjule og det kan afsløre.
ansigtet et metafor på det menneskelige.

Bøger, Annette Hoff-Jessen
Fra bogen Ansigtets spejl, 2008

.

.

Bog Annette Hoff-Jessen
Bogen Atelier dagbog

.

Bøger, Annette Hoff-Jessen
Fra min bog Atelier dagbog 1999
Bøger, Annette Hoff-Jessen
Fra min bog Atelier dagbog, 1999

%d bloggers like this: